Russian Blue

Cattery Alyona heeft heel af en toe kittens beschikbaar. Mijn kittens verhuizen op zijn vroegst op de leeftijd van 14-16 weken en dan uitsluitend naar liefhebbende, blijvende tehuizen.
Ik stel veel vragen als je bij mij informeert naar een kitten; het gaat mij namelijk erg aan het hart waar mijn “kattenkinders” terechtkomen!
In ruil beantwoord ik natuurlijk ook al jouw vragen!
Absolute voorwaarde is dat de kat niet vrij naar buiten zal worden gelaten, voor zijn eigen veiligheid. Als je zelfs maar overweegt je Rus naar buiten te laten, informeer dan niet bij mij naar een kitten!
Tenzij er vanuit de kat duidelijke aanleiding toe is, plaats ik in principe ook geen katten alleen (dit wil niet zeggen dat een huisgenootje ook een Rusje moet zijn). Omdat katten sociale dieren zijn, hebben mensen die de intentie hebben meer dan één kat te gaan houden dus een flinke streep voor op de overige geïnteresseerden.
Ik werk met een verkoopcontract om zowel de kat als de nieuwe eigenaar een aantal dingen te garanderen; uiteraard kan dit contract ruim op tijd worden ingezien, net als alle gegevens van de ouders. Voordat het kitten naar jou mag verhuizen mag je het, vanaf de leeftijd van drie weken, zo vaak komen bezoeken als je wil, zodat jullie elkaar al vroeg kunnen leren kennen.
Deze eerste drie weken zijn bedoeld om de mama haar rust te geven en haar draai te laten vinden in het moederen. Natuurlijk mag je voor de bevalling al kennis komen maken met haar en haar huisgenootjes!

Kittens gaan naar hun nieuwe eigenaren nadat ze alle benodigde inentingen (Katten- en Niesziekte, en indien nodig voor het buitenland ook Rabiës) hebben gehad en zijn ontwormd. Tevens zijn alle kittens voor vertrek hier gechipt en gecastreerd.
Naast het Europees dierenpaspoort en de officiële NRKV stamboom van het kitten krijg je vanzelfsprekend ook kopieën van de testresultaten van de ouders.. Uiteraard is het kitten door de dierenarts volledig gezond verklaard en vrij van enigerlei parasieten.
Ik breng kittens thuis, zodat ik kan zien waar ze terechtkomen, ze kan helpen met de allereerste introductie op de nieuwe plek en misschien nog wat kleine tips kan geven om de eerste weekjes zo goed mogelijk door te komen.
Om de introductie nog wat verder te versoepelen, krijgen alle kittens een pakketje mee met o.a. informatie, de soorten voer en de kattenbakvulling die ze gewend zijn. Hoewel ik zelf voorstander ben van vers voeren, zullen de kittens ook brokjes en blikvoer hebben leren eten en meerdere kattenbakvullingen gewend zijn.
Tenslotte zijn de kittens vanaf het moment van overdracht een maand gratis (en zonder verdere verplichtingen) verzekerd voor ziektekosten bij Petplan.

Wat basisinformatie over hoe je je kitten zowel geestelijk als lichamelijk gezond kunt houden, vind je in deze (helaas veelal engelse) artikelen:
Gedrag: Een katvriendelijk huis (Vicky Halls)
Gedrag: Omgevingsverrijking (Sarah Ellis)
Algemeen: CATegorical care (CATalyst council)
Algemeen: Het 'veilig' dilemma (Peter Neville)
Medisch: Vaccineren (Nederlands - o.a. Dr.H. Egberink)
Medisch: Vaccinaties (the Feline Advisory Bureau)
Medisch: Ontwormen (the Feline Advisory Bureau)
Voeding: Wat zou je je kat te eten moeten geven? (Feline Nutrition Education Society)
Voeding: De gevaren van droogvoer (Feline Nutrition Education Society)
Voeding: Rauw voeren voor beginners (Feline Nutrition Education Society)
Voeding: Overschakelen op rauwe voeding (Feline Nutrition Education Society)

Heb je last van kattenallergie en wil je weten ofdat je een Rus wèl zou kunnen verdragen?
Dan bied ik hiervoor een speciale service.
In mijn ervaring zijn zogenaamde 'snuffelbezoeken' niet voldoende indicatie voor het al dan niet allergisch reageren op deze katten - je wordt gewoon té kort blootgesteld, en jouw interactie met mijn katten is toch net niet zo nauw als wanneer je eenmaal met een eigen dier een band hebt opgebouwd. Na een goed aantal jaren binnen dit ras heb ik té veel kittens geretourneerd zien worden aan de fokker omdat het tóch niet bleek te gaan, ondanks eerdere snuffelbezoeken. Dit is zowel voor de nieuwe eigenaar als voor het kitten erg traumatisch, en wil ik mijn kittens en jou dus besparen.
In plaats van je enthousiasme op te wekken door je kennis te laten maken met mijn katten (waardoor je misschien liever negeert dat je ogen toch een beetje prikken of je hals wat begint te jeuken) kun je me een simpel T-shirt opsturen. Ik leg dat vervolgens een weekje op een favoriete slaapplek van de katten zodat haren, huidschilfers en speekselresten er goed in kunnen trekken, en stuur het je dan terug.
Kun je zo'n T-shirt een hele dag aan zonder een reactie, dan heb je misschien je ultieme ras gevonden, en kunnen we indien gewenst een bezoek hier afspreken.


Heb je interesse en denk je dat geschikte, speciale thuis te kunnen zijn voor een van mijn speciale kittentjes? Neem dan bij voorkeur contact met me op via email (zie pagina "contact").
Ook als je vragen hebt over het ras of mijn katten specifiek vind ik het leuk om van je te horen en help ik je graag verder.

Mijn eerdere nestjes zijn hier te bekijken.
Nieuws over de planning en beschikbaarheid vind je
hier!!!

All images and text © Cattery Alyona